0
Hopp til innhold
URFE
Om Urfe
Historie
Raser
Forskning og fakta
Bildegalleri
For produsenter
Hvorfor urfe?
Levering og slakt
Medlemskap i Urfe SA
Fôring og stell
Økonomi i drift med landraser
Arrangement og foredrag
Horeca og butikk
Kontakt
Bestilling
URFE
Om Urfe
Historie
Raser
Forskning og fakta
Bildegalleri
For produsenter
Hvorfor urfe?
Levering og slakt
Medlemskap i Urfe SA
Fôring og stell
Økonomi i drift med landraser
Arrangement og foredrag
Horeca og butikk
Kontakt
Bestilling
Mappe: Om Urfe
Tilbake
Historie
Raser
Forskning og fakta
Bildegalleri
Mappe: For produsenter
Tilbake
Hvorfor urfe?
Levering og slakt
Medlemskap i Urfe SA
Fôring og stell
Økonomi i drift med landraser
Arrangement og foredrag
Horeca og butikk
Kontakt
Bestilling

Forskning og fakta

Det er gjort en del forskning på de bevaringsverdige kurasene. Vi har her laget en sammenfatning/ kortversjon.

Nøkkeltall fra Norsk Genressursssenter 2023 

(årlig statistikk over status og utvikling i populasjon av landraser)

Beitingens innvirkning på kjøtt og melkekvalitet (Hanne Sickel foredrag Kongsvold 2014)

Melkekyr på fjellbeiter –beitemønstre hos gamle og moderne raser (Bolette Bele foredrag Snåsa 2017)

En foreløpig karakterisering av kjøtt-kvalitet i STN (NLH, Aass og Fristedt, 2003)

Karakterisering av kaseinvarianter i mjølk fra bevaringsverdige kuraser (Vegarud, m.fl)

Tilvekst for Vestlandsk fjordfe i “grasfeed” produksjon (G.Jørgensen, m.fl)

 
Vestlandsk fjordfe på Sylvarnes ved Sognefjorden

Vestlandsk fjordfe på Sylvarnes ved Sognefjorden

Har du spørsmål om urfe? Kontakt oss

Om Urfe

Historie
Raser
Forskning og fakta

For produsenter

Hvorfor urfe?
Levering og slakt
Medlemskap i Urfe SA

Horeca og butikk

Sortiment
Bestilling

Nettside av Albin